moongirl

Ultraljud vecka 32

Kategori: Allmänt

Ja, då var ett ultraljud till avklarat! Även denna gång såg allt bra ut. Flödena i navelsträngarna var bra och de har lagt på sig lite vikt. Nu väger de ca 1600 gram var. Den ena några gram under och den andra några gram över. Så de är lika i vikt. Mycket bra!
Jag har faktiskt bara gått upp 12 kilo. Trodde jag skulle vara en stor uppblåst boll nu. Men det är ju inte försent än 😝
Dock tar bebisarna all näring och energi så det blir inte så mycket över till mig 😳
Bara de är nöjda så är jag nöjd.

För några dagar sedan sa jag till Robban att det kändes som om de bytte plats med varandra. Det komiska var att på ultraljudet sa hon att de hade bytt plats! Lite coolt.
Behöver inte vara det jag kände just då. Men ändå 😊
Ikväll har de levt rövare där inne bra länge och bra mycket! Om de bestämde själva när de vill ut så hade jag nog haft två bebisar i famnen nu. Men det är inte januari så än så länge får de hålla sig där inne i värmen.
När de håller på och grejar så trycks det så mycket neråt. Får ont i hela bäckenet och får svårt att gå.

Dags att sova, ögonen går i kors.
Imorgon ska mamma ha Elvira. Går magsjuka på dagis och det är verkligen inget jag skulle orka med nu.
Robban har aldrig varit magsjuk och jag har varit det en gång (när jag var typ 20?). Om jag hade det som liten vet jag inte. Inget jag kommer ihåg. Så vi är väl lite immuna, men dumt att chansa i mitt tillstånd. Elvira har aldrig heller varit magsjuk så hoppas hon slipper så länge det bara går 💜

Nu sova!
Gonatt 😴🌸🍀

Fem veckor till?

Kategori: Allmänt

Idag om exakt fem veckor är det 1 januari. Jag undrar ifall de små har tänkt att stanna inne tills dess?! Hoppas på januari-bebisar men blir inte besviken om de kommer i december förstås. Mest för deras skull man inte vill att de ska komma precis runt jul eller nyår.

Mycket bloggande blir det nu men det är perfekt nöje när man ska vara still och vila 👍

Elvira har inte varit på hugget sen hon hade feber. Undrar om det sitter kvar något i kroppen? Imorgon är det dagis så får väl vara berädd att hämta hem henne om hon är för nere. Tror dock inte att hon är sjuk. Kanske haft en dålig dag? Det har ju alla.
Hon blev väldigt ledsen när jag gick upp före henne i morse (höll ju på att kissa på mig) så fick sitta och trösta henne bra länge innan hon blev nöjd. Hade det varit en annan dag hade hon inte reagerat så.
Nu ikväll har vi kollat på Pippi (inte jätteovanligt precis) och ätit popcorn. Mycket gott 😊

Fy satan vad det har blåst nu ikväll! Satt på golvet vid altandörren och såg i ögonvrån att utebordet, med glasskiva på, svishade förbi 😂
Sa till Robban att gå ut och kolla så det inte gick sönder. Det klarade sig 👍
Sen flög stolar iväg och föll ihop på altanen.
Detta har aldrig tidigare hänt! Hur mycket det än blåst så har inget åkt iväg sådär!
Måste ha blåst från väldigt fel håll.

Jag har snart packat ner alla mina kläder som jag inte kan ha nu. Har i princip mamma-/ och amningskläderna kvar. Allt annat kör vi ut till huset så fort vi får (ursäkt ordvalet) låshelvetet ifrån Bauhaus. De sa fem (5!) dagar. Har typ gått 15 snart.
Det är till garaget och kommer det på plats blir livet lite enklare...

Sov ca två timmar på dagen idag men det blir nog inga problem att lägga sig snart ändå.
Kroppen kämpar på med de små liven som buffar på bra där inne. Måste ju vara trångt! De är ca 40cm var, enligt appen som är för enlingar så de är väl kanske något mindre.
Men ändå. Visst, magen är stor men iaf.

Göra sig redo för sängen nu då 😊💤

Febrig liten tjej

Kategori: Allmänt

Igår kändes Elvira lite varm och slöare än vanligt. Misstänkte feber och det stämde. Som mest hade hon 39,4 grader och hon ligger på runt 37 i vanliga fall. Så på kvällen var hon inte katig och på dagen sov hon i tre omgångar.
Natten tills idag sov hon ändå skapligt och det var bättre idag. Dock fortfarande lite feber, 38,3. Men har ätit och druckit mera idag så imorgon tippar jag på att hon är feberfri.

Var hos mamma idag. Robban jobbade och inget dagis för Elvira pga feber förstås.
Börjar inse att jag knappt kan ta mig någonstans själv alls längre.
Jag får ont vid naveln. Känns som ett blåmärke, och det var ju det jag blev sjukskriven för. Dock så gör det nu väldigt ont om jag anstränger mig och även fast jag inte anstränger mig. Ju mer jag gör desto värre blir det. Och värre blir det hela tiden....suck... Även fast jag vilar.. Jobbigt läge.
Börjar även känna att huden vid navel blir mer och mer bortdomnad. Undra om det är normalt?!
Jag blir på dåligt humör på kvällarna för jag vet att nätterna är jättejobbiga.
Nu ligger jag vaken och känner hur det kryper i mina fötter. Omöjligt att sova fast jag är trött 🙁 Och ibland vaknar bebisarna till på natten och även det är jobbigt. Ibland kan de hålla på flera timmar och busa med varandra där inne och jag blir helt slut. Det som ska vara mysigt blir just nu jobbigt.

Idag går jag in i vecka 32 (alltså vecka 42 om det bara skulle varit en bebis 😉) Kanske inte är så konstigt att man känner sig klumpig?!
Dock är det skönt att jag inte gått upp jättemycket i vikt ändå.
Men det som börjar oroa mig är ju hur magen kommer se ut efter. Den är väldigt töjbar! 😳

Börjar även inse att förlossningen närmar sig. Inget fan av det men nu är det ju bara så att ut ska dom så deal with it! 😬

Jaha men vad gör man åt fötter som man måste vicka på hela tiden? Vickar tills man blir trött? Får prova det.

Elvira är väldigt röd i vänster öga. Funderar på om hon fått någon ögoninflammation. Verkar klia lite och det blir inte bättre vad jag märkt. Stackars 💜

Ska försöka vicka mig till söms 😴