moongirl

Ultraljud vecka 36

Kategori: Allmänt

Att jag är i vecka 36 är ju helt ofattbart. Trodde aldrig de skulle stanna inne så länge. De får gärna stanna minst fyra dagar till så de blir januaribarn! Det är faktiskt galet spännande. Skulle det vara mellan vilka andra månader som helst skulle det spela mindre roll 😉

I vilket fall som helst ska de ut nångång! Börjar ju inse mer och mer att det är oundvikligt...

Såg bra ut på ultraljudet igen. Känns jättebra! Hade en annan barnmorska som mätte denna gång. Hon fick det till att de väger 2500g var. Vilket betyder att de har gått upp 500g på två veckor! Fortsätter det så vill jag att de kommer nu 😬
Och så ligger båda två med huvudena neråt! De är nog taggade och redo att komma ut. Jag kommer dock aldrig bli redo för det!

Men nu vill min kropp inte så mycket mer. Jag orkar och kan verkligen knappt göra något.
Det gör superont i bäckenet så fort jag reser på mig. Har jag sovit några timmar så har jag också ont i låren. Allt strålar ifrån bäckenet.
Om jag skrivit att det gör ont i tidigare inlägg så är det definitivt värre nu. Så på ett sätt är jag väldigt redo att de ska komma ut!
Blir väldigt frustrerad över flytten med. Orkar inte packa men hjärnan går på högvarv.
Robban säger att jag inte behöver tänka på det men svårt att låta bli. Jag VILL packa och jag VILL hjälpa till. Men kroppen säger stopp 🚷

Trodde i 35 veckor att jag skulle klara mig utan bristningar. Men tji fick jag. Nu har jag det på värsta tänkbara stället och jag har svårt att förstå att kroppen inte kommer bli densamma igen. Bristningarna har kommit på magen, runt naveln. Hej hängig degmage! Men vad förväntar man sig när barnen väger ca 5 kg tillsammans, plus fostervatten och moderkaka. Det är typ 10 kilo mer än vanligt!
Inte så svårt att förstå att jag inte kan sova ordentligt längre. Eller vända på mig utan att få ont. Eller ställa sig upp i raketfart.

Elvira har inte mått bra idag. Det började nog igår. Hängig och ingen aptit på varken mat eller dricka. Jättevarm på natten. Nu ikväll har hon kräks upp massa slem och fortfarande ingen aptit. Vaknar på natten och är ledsen.
Hon lämnade sina nappar till tomten så de är ju ingen tröst längre. Dock har det gått över förväntan. Såklart jobbigt och ledsen första dagarna men nu kan hon fråga en gång om nappen men då frågar vi vart hon lämnade napparna och då säger hon "bäbisarna". Alltså att tomten gav napparna till bäbisar. Sen är det bra. Hoppas inte på något bakslag men det borde ha kommit nu när hon inte mår bra.

Nu orkar jag inte skriva mer. Sovit typ tre gånger idag men är galet trött ändå. Dock sover jag längre på natten (om inte Elvira stör) om jag lägger mig lite senare. Annars vaknar jag mitt i natten och är vaken flera timmar... 😩

Sov gott! 😴💤

Ultraljud vecka 34

Kategori: Allmänt

Det går framåt och veckorna rullar på. Jobbigare och jobbigare! Känner inte riktigt igen min kropp kan jag väl säga! Magen är sååå gigantisk! Kroppsdelar somnar, känner mjölksyra i ben och armar lite från och till. Sover sämre och sämre igen. Hade faktiskt en period som jag ändå sov hyfsat på. Men nu gör det ont i magen och det spänner när jag ligger ner och försöker vända på mig. Har bultat upp med kuddar i sängen. Men ligger jag för högt så trycker bebisarna mot revbenen och jag måste sträcka på mig eller ställa mig upp.
Inget är bekvämt med andra ord.

Men till ultraljudet nu som vi var på i måndags.
Det såg bra ut! Jätteskönt. De väger nästan två kilo var. Ligger på cirka 1917g och 1950g typ. Väldigt lika. Säkert två tjejer! Små och nätta som Elvira 😉
Tjejnamn har vi men jag har inte ett ända killnamn faktiskt. Så svårt! Men kul att fundera på 😊
Avvikelsen ligger på ca 12-14%. Vilket är lite.
De ska lägga på sig 200g i veckan var fram till förlossning. För vår del är det en månad kvar (En!! Hur fort har det inte gått?!) så alltså 800 gram var till. Vilket då blir ca 2800 gram.
Elvira vägde 2980 gram ❤️
Men inget är självklart exakt. Det kan vara mer eller mindre.

Nästa vecka händer det grejer!
På måndag är det barnmorskan igen. Rutinkontroll. På onsdagen är det slutbesiktning på huset! Grymt! Är allt ok är det bara att flytta in😃 Men som jag nämnt tidigare så flyttar vi inte på riktigt än. Men ändå häftigt att äntligen kunna kalla sig husägare, på riktigt 😁🏡💜
Och på lördagen så är det ju julafton!
Tanken är att vi ska fira hemma. Lugnt och behagligt 😋 OM vi nu inte råkar vara på BB förstås. Vet verkligen inte. Känns konstigt. Samtidigt spännande och jag skulle ljuga om jag sa att jag inte är nervös. Vet ju att det kommer göra ont 😬
Försent att ångra sig!
Så nästa vecka är väldigt händelserik! 😊

Snart dags att försöka sova. Brukar somna väldigt fort eftersom jag är supertrött. Vaknar vid 01 när Elvira springer in till oss och stänger dörren. Somnar hon direkt kan jag somna om. Men tar det en stund så vaknar jag till. Kan vara vaken till 04, 05 ibland. Sen somnar jag om igen till ca 07. Ibland 08.

Får se hur det blir inatt 😝

Kontrollbesiktning av huset

Kategori: Allmänt

Igår var det kontrollbesiktning av vårt hus. Det går framåt! Fanns självklart mycket grejer kvar att fixa då inte alla lister, tvättmaskin, torktumlare m.m var på plats. Mest får nog målaren styra med. Putsa och spackla lite väggar.
Allt som togs upp igår har de till den 21/12 att fixa. Då är det slutbesiktning. Och är allt klart då är det bara att flytta in! Helt galet! MEN vi kommer inte att flytta in på riktigt förens de två små i magen behagar att komma ut. Dumt att flytta längre ifrån sjukhuset än nödvändigt. Vi (läs Robban) kommer att flytta dit massor av kartonger innan ialla fall. Försöka förbereda så mycket som möjligt innan flytten. Finns massor vi kan ställa ut.
Kommer ta ett bra tag innan allt är på plats men jag får försöka att inte stressa upp mig över det. Vill komma iordning med allt så fort som möjligt. Men i detta läge är det inte möjligt. Jag orkar, kan och ska inte styra med någonting alls i princip. När vi väl flyttar har vi tre barn att underhålla, mata och söva. Hur mycket kan man få ork till då?!
Men en dag i taget..! =)
 
Idag kommer bli en lååååång dag. Redan rastlös och klockan är strax 13. Var rastlös redan för två timmar sen..
Robban jobbar och Elvira är på dagis. Sen hämtar mamma Elvira och så ska hon sova där eftersom Robban ska på julbord med jobbet ikväll. Verkligen inget jag orkar med nu. Lite tråkigt dock men kommer igen nästa år =)
Så ensam i pricip hela dagen. Robban kommer hem mellan jobb och julbord ett par timmar sen blir jag själv igen. Är väl rätt skönt på sätt och vis. Bara det att jag blir stressad på dagen och vill göra så mycket men orken finns inte. Känns konstigt! Snart kommer jag ha mer ork och mindre ont, fast ha mer sömnbrist. Vet inte vad som är värst!
 
Idag har vi bokat biljetter till Guns n Roses! Vi får se hur läget är den 29/6, om man ens kan gå då. Men de lär inte vara svårsålda om det inte skulle passa med barnen. Ammar jag båda på heltid blir det ju svårt. Har dock svårt att tänka mig att jag helammar två stycken så pass länge. Har väl brutit ihop för länge sen då :p
 
Nu ska jag (egentligen ta det lugnt och lägga mig och vila) hämta in tvillingvagnen. Måste få lite fason på den :D
Sova efter maten sen =)
 
Hej hopp!