moongirl

Fullt ös!

Kategori: Allmänt

Hade någon sagt till mig för fem år sedan att jag kommer att bo i ett hus i Bankekind med tre barn hade jag skrattat åt den personen tusen gånger om. Skulle JAG orka släpa runt på tre ungar och ha konstant sömnnrist? Nej! Hade jag sagt... Men nu gör jag det iaf! Vissa dagar förstår jag inte själv hur jag ens orkar stå upp. Det är alltid tidiga mornar. Kvällarna varierar. Antingen blir det tidig kväll då jag somnar när jag nattar Elvira, eller så somnar hon sent vilket innebär att min egentid på kvällen försvinner. Kan hända någon enstaka gång då och då att hon somnar 19, annars är det runt 20:30, 21:00. Då vill man ju ändå ha lite tid att glo på något eller slöa en stund.
 
Jag har pluggat engelska 6 (engelska B) från november till januari. Varenda lediga minut på kvällarna har gått åt till att studera. Så sjukt jobbigt. Nu i efterhand förstår jag inte hur jag orkade.. Så mycket mera tid det finns nu! När de små somnar, runt 18:30, så brukade jag läsa engelska. Nu ägnar jag mer tid åt Elvira, som verkligen behöver det, eller tvättar och pysslar lite. Eller så ska jag försöka att måla i sån där "Mandala"-målarbok. Det gillar jag skarpt!
 
Barnen då?
 
Elvira:
Fortfarande i mycket behov av uppmärksamhet. Hon är fortfarande trotsig och lyssnar oerhört lite på oss ofta. Får ryta i ordentligt ibland. Men man märkar att hon ändå förstår och lyssnar. Jag undrar när hon ska komma ur trotsen?! Hon har ju ALLTID varit så galet envis.
Men hon är så jäkla rolig! Väldigt mysig ålder hon är i nu. Ena sekunden vill hon inte ens kramas, medans andra sekunden vill hon gosa och pussas. "Mamma, vad glad jag är att du är hemma." sa hon en kväll när jag hade varit borta hela dagen. Mysungen!
Hon går ytteligare en termin på gymnstiken i Hjulsbro i år. Hon gillar det jättemycket och det märks på henne. Stå i mitten av samlingsringen och prata är inga problem! Syns och hörs gärna. Vill prata med ledaren och göra bra ifrån sig. Väldigt modig och duktig tjej (Jajaja kan ju inte vara opartisk men tror ingen skulle säga något annat faktiskt.. ;) )
 
Tove:
Så rolig! Hon skrattar, flinar, testar sin röst och är väldigt flummig! "Svarar" när vi pratar med henne och är på alerten. Hon har gått några steg men kryper hellre. Går på knä ibland. Ser kul ut :D 
Hon har blivit lite gnälligare och vill ha mer uppmärksamhet nu än för någon månad sen. När hon ser att vi kommer så ställer hon sig på knä och sträcker upp armarna i luften och vill upp. Går vi förbi blir det ett himla liv haha :)
Sover fortfarande jättebra! Händer någon gång ibland att hon vaknar till supertidigt på morgonen men somnar om när nappen återfås i munnen.
 
Rasmus:
För två veckor sedan hände något. Han blev såååå mycket mer nöjdare. Perioden innan var det bara skrik hela dagarna, så fort han blev nersläppt på golvet. Höll på att bli tokig. Ville bara fly ibland! Eller ganska ofta... Nu lekar han jättemycket själv och t o m skrattar när han ser mig utan att vilja upp i famnen. Känslan är så befriande! Dock de två senaste dagara har han varit lite gnälligare så jag hoppas att det inte kommer tillbaka igen!
Rasmus går ganska mycket nu. Ganska ostadigt men det tar sig! 
Det jag inte förstår är att han måste vakna så himelens tidigt. Igår vaknade han 04.20 och vägrade somna om.. Annars är det runt 05. Det måste ändras.. Får se hur man ska göra för jag orkar inte med dagarna om jag aldrig får sova!
Förresten så var vi hos tandläkaren med honom idag. Slagit i munnen två gånger så det börjat blöda så ville bara kolla upp. Men det var helt lugnt!
 
 
Vi hade 1 års kalas den 14/1 då de fyllde, förstås, 1 år! Var rörigt men folk och barn! Men det är så det alltid kommer att vara på kalasen hädan efter så det är väl bara att leva med det. Försöker att inte göra så avancerade saker. Lite fika typ och sedan roar sig både barn och vuxna.
 
Det har hänt så galet mycket detta första år. Det har gått så grymt fort. Läskigt fort! Hoppas att detta år blir en aning lugnare.
Skulle velat skriva mer här men jag har verkligen inte haft någon ork.
Och nu tog orken slut.
Ska måla en halvtimma sen sova. Lägga sig vid 22 är ju inget ovanligt.. 
 
Hej!

Uppdatering

Kategori: Allmänt

Dett inlägg skrev jag för länge sen och jag trodde det hade försvunnit, men tydligen inte! Måste ju vara runt oktober kanske..
 
Här krävs det uppdatering ser jag...!
 
Jaaa.. Vem kröp först? Rasmus! Tove hakade på efter ett par veckor. Nu kryper de überfort och ställer sig mot allt hela tiden. Tove är ganska lång så vi får börja plocka bort blomkrukor och allt annat i fönstret. Kul. Ser verkligen hemtrevligt och mysigt ut.
 
Rasmus:
Sen han börja krypa, och nu ännu mer när han börjat ställa sig upp, är han SÅ mycket nöjdare. Det är inte mycket gnäll. Dock vaknar han på nätterna. Ibland vill ha mat, ibland inte. Försöker att inte mata honom men jag är så galet trött på nätterna att jag ger upp.. Då äter han och sedan somnar om.. Mycket enklare än att gå runt och vagga honom till sömns. Kan ta en timma.
Han har nu varit på akuten tre gånger. TRE gånger på sina nio månader. Nu hoppas jag att han skärper sig ett tag ;) 
Första gången vid tre månader hade han nästan 40 grader feber. Andra gången, typ 8 månader, gav jag hon och Tove ägg till mellis. Han blev knallröd i ansiktet! Ringde 1177, de tyckte vi skulle åka till vårdcentralen. Men vi åkte till akuten. Väntetid till VC och ville inte chansa att vänta ifall han blev sämre. Satte sig dock inte på luftvägarna som tur va. Väntar nu på tid till allergicentrum. Och tredje gången på akuten var efter två veckor då han ramlade bakåt och fick en liten inbuktning i bakhuvudet. Men de hittade inget som skulle tyda på något fel *phew*
Alltså, nu får han sluta!
 
Tove:
Så nöjd och glad. Sover hela nätterna. Hon är först på plats om man öppnar en dörr, eller grinden ut till ytterdörren. Väldigt nyfiken. När hon sitter i barnstolen och man drar igång vattenkranen så diggar hon järnet från sida till sida så hela stolen förflyttas! Hon diggar även till musik förstås.
(Rasmus diggar fram och tillbaka. Ser kul ut när de diggar samtidigt fast åt olika håll!)
 
Elvira:
Hon är inne i en period där hon vill ha extremt mycket uppmärksamhet. Tror det tär lite på henne det här med två syskon. På kvällarna/nätterna när Rasmus skriker/gnyr så lägger hon armarna om mig hårt för hon vill inte att jag ska gå. Det skär i hjärtat. Och när jag är själv med alla och ska mata de små eller något annat så ropar hon på mig och jag får alltid säga "Jag kommer strax"!, "Jag har inte tid", "Du får vänta lite".
Hon vill gå till dagis men hon säger att hon inte vill vissa saker de ska göra. Hon vill att jag följer med in och lämnar henne. Annars brukar hon gå in själv och hitta saker direkt att göra. Ofta när jag hämtar henne så ser jag att hon är själv. Hon är inte ledsen och hon blir glad att se mig. Men jag har en känlsa i kroppen som är svår att förklara. Det känns inte alltid bra även fast jag egentligen inte har något fog för att det ska vara dåligt. En förälder är väll alltid orolig över saker?! Elvira brukar ju vara rätt tydlig med vad hon vill och inte vill så jag får lite på henne att hon säger till om det är något. Annars kommer det nog märkas.
Annars är hon ju en glad tjej!
Hon älskar gymnastiken hon går på på tisdagarna i Hjulsbro, Linköpings gymnastiksällskap.
Vi ska dit ikväll och eftersom Robban jobbar kommer jag lämna över Tove och Rasmus till Petter och Pillan en stund. Får se hur det går! :D 
 
Något som är jobbigt där man verkligen inte räcker till är när man ska lägga all tre själv. Oftast brukar Elvira sitta i soffan, kolla på barnkanalen och dricka välling. Det fixar hon själv. Har ingen bra rutin på hur jag ska ge Tove och Rasmus välling. Brukar ge båda i vår säng men nu är de så rastlösa och svårt att komma till ro så de smiter iväg. Då lägger jag dem i en spjälsäng och står lutad över och ger vällingen. Ganska jobbigt!
Det bästa är att ge en i taget i famnen då de oftast somnar när vällingen är slut. Funkar ju när Robban är hemma. Annars är det lite svårt då den andra blir avundsjuk och börjar skrika.. På något sätt får jag hitta på en lösing.. Skulle vilja ha en stor inhängnad madrass på golvet typ..
 
Nu ska jag fixa lite. De små sover och Elvira är på dagis. Snart kommer Jennifer och Melwin :) 
 
Hej hej!