moongirl

Ingenting får vara ifred

Kategori: Allmänt

Våran lilla sötsak är allt bra rolig. För några veckor sedan började Elvira resa på sig mot bord, tv-bänk osv. Jättegulligt men huvaligen, där rök all fritid för oss föräldrar 😉 Men nu står hon väldigt stadigt och ramlar inte. Dock lämnar vi ju henne inte om hon står någonstans. Men man måste ju gå ifrån korta stunder och då lyckas hon resa sig mot möbler men hålla sig uppe. 
 
Försökte kontakta BVC idag men kom aldrig fram. Undrar lite över hennes matvanor. Vill veta ifall hon äter rätt. 
ETT dygn ser ut ungefär såhär:
01 - mjölk 
06 - mjölk
09 - gröt
12:30 - lunch. Vilket består av puré 
16 - mjölk
19 - gröt
Ibland lite mer mjölk om hon har svårt att somna. 
Det varierar naturligtvis med tiderna. Ibland skiljer det någon timma. Beror helt på om hon sover längre eller om man är iväg. 
Men det känns som hon äter massor?! 
Hon är glad, har massor av energi och går upp i vikt (utifrån det vi kan se hemma. Besök på BVC 20/3, får se om vi har rätt då)
 
Dags att fixa iordning oss. Ner på stan och hitta tunnare overall. Hon har växt ur sin fina rosa som hon fick av Jennifer. 
Så tråkigt när de växer ur fina kläder, men inte så tråkigt at köpa nytt heller 😄

Mammaträning

Kategori: Allmänt

I onsdags var jag på mammaträning på Friskis & Svettis i Tannefors. Som det låter på namnet så är det för de som blivit mammor, eller är gravida. De anpassar träningen för mammor helt enkelt. Och det som även är väldigt bra är att man får ha med sig sin lilla bebis! Hade med Elvira i onsdags. Det gick bra och var väldigt skoj! Men det blir ju lite hur som med träningen eftersom man måste springa efter sin krypande lilla sak. Helt plötsligt är hon hos grannen eller instruktören, eller så är grannbebisen hos mig! Mycket att hålla reda på, men tror att det är nyttigt för Elvira med att få vara lite social och få se och busa lite med andra bebisar.
Robban och Jesper var med, men inte på mammaträningen förstås utan de lyfte lite skrot istället. Efter träningen så tränade jag lite till med dem. Dock hade jag träningsvärk i två dagar efter!
Dansade streetdance igår och de var lite kämpigt när man ska böja sig ner och ha den där "streetdance-looken" med böjda knän :)
 
Imorgon är det dans soft igen. Låter lite halvtöntigt men det är faktiskt kul! Kan man dansen är det bara att ta i ännu mer och komma ner djupare i stegen så blir det jobbigt! Den slutar 19 och jag måste vara hemma 19:10 eftersom Robban ska till jobbet. Tur att det är i Kanonhuset så det är nära.
Det är bara mammaträningen som jag varit på i Tannefors.
 
Jesper och Engla kom för en liten stund sen. När Elvira vaknar ska vi till Fenomenmagasinet. Där har jag inte varit på väldigt länge. Var nog med lågstadiet eller något skulle jag tro.
 
Bäst att vara lite social!

Huh... Jobbdags?!

Kategori: Allmänt

var det ivägskickat ett mail till min arbetsgivare om att komma tillbaka till jobbet. Det känns så konstigt! Och väldigt skrämmande...! Dels ska jag lämna den söta lilla saken hemma, utan att JAG har uppsikt över henne. Jag kan inte vara där och trösta om det skulle hända något. Dock VET jag ju att Robban kommer att klara att vara hemma med henne utan problem, men det känns ändå lustigt.
Och dels kommer jag till ett "nytt" jobb. Veolia har bytt namn till Transdev, de har börjat köra mellan Berga - Oskarshamn och så känns det som det är så mycket annat som är nytt. Börjat läsa min jobbmail nu och försöker att komma ifatt. Har varit hemma i tio månader. Det händer lite inom järnvägen då.. Det som är detsamma är väl de trasiga tågen.. hmpf.. Jaja, jag ska väl inte klanka ner på det innan jag ens satt min fot på jobbet än.. ;)
 
När man väl kommer in i jobbet så är det säkert skönt att få vara lite mer social och komma hemifrån lite mera. Men ändå..
Det som jag blir orolig över är maten.. Ska jag börja pumpa ur nu? Hon äter ju än så länge bara "riktig" mat två gånger om dagen. Hur lång tid tar det innan hon slutat amma? Kommer hon få i sig tillräckligt med mat och näring?
En miljard funderingar men det löser sig väl med tiden. Kan ju ringa BVC om det skulle vara något. Men man ska nog främst lita på sin magkänsla.