moongirl

"Vi drar till fjällen"

Kategori: Allmänt

Kan verkligen inte få bort den låten från huvudet. Tänker på något roligt och så kommer den låten fram. Men vi åker ju snart till Åre!! Är sjukt pepp!!!
Åre är inte bara snö och skidor/snowboard. Det är så mycket mer. Gå ut och äta, dansa, after-ski, bowla, bada, basta, softa, umgås mm.. Beror helt på vad man vill. Jag skulle vilja klappa älgar, åka skoter och hundspann också. Men allt sådant kostar en massa så vi får se vad det blir. Snowboard och after-ski ialla fall!! =P
Håller tummarna för att tåget håller på upp och nervägen med! Förra året pajade loket på hemvägen, och vi kom runt 6 timmar sent. Men sånt vet man ju inte innan. Tar det som det kommer. Heja Veolia!!

Lite bilder sen förra året!
Lite snowboardlektioner i år igen kanske?
Hoppas vi får lika fint väder som förra året.
After Ski på Fjällgården.Mys


Ikväll var vi, plus Robbans
två brorsor hos deras pappa och firade jul. Japp ni läste rätt, JUL =)
Inte lätt att få ihop så alla kan komma. Ikväll fattades ena brorsans tjej, annars var det alles.
Fick en väldigt otippad, men jäkligt rolig, present av Robbans pappa. Vi ska nämligen få åka Segway!! Hur kommer man på det?? Haha! Kommer att få åka en guidad tur i Norrköping när man glider runt på Segway'en. Kommer att vara öppet från 1 april. Ska bli sjukt skoj!
Lön idag. TACK för den! Har även betalat räkningar och lagt undan pengar. Fy bövelen för att vara ute i god tid.
Inte för att jag kan slösa speciellt mycket med tanke på Åre och den framtida lägenheten som inte är gratis, men lön är alltid välkommet.

Svejs!

Romme =)

Kategori: Allmänt

För två helger sedan bestämde vi oss för att åka till Romme. Lika bra att träna lite bräda innan vi drar till Åre!
Hoppas på att det kommer snö snart så man kan åka till Kisa och åka lite till. Vill inte att det ska blir som förra gången, att jag inte kan åka typ alls. Tjänar inte så mkt till att åka hela vägen till Åre då.
Men det gick hyffsat i Romme tycker jag. Blir tyvärr skittrött i benen eftersom jag envisas med att bromsa hela tiden. Så i Åre blir det att träna på att åka rakt fram och ännu snabbare.
Lite spontant bestämde sig Jennifer och Martin att också åka till Romme över dagen. Men vi hade ju så trevligt så de stannade också en natt på samma hotell som oss. På kvällen gick vi ut och åt och drack vin och öl (Robban skulle givetvis ha Irish coffee, standard på skidsemester) Jättemysigt!!

Den 12 januari var jag på datortomografi. Röntga skallen för att se om det finns något där inne =)
Antar att de inte hittar något och jag får leva med migrän. Dock har jag fått tabletter som hjälper, men inte samma dag tyvärr. Får jag migrän får jag ta en tablett sova över natten och dagen efter är den borta. Tur i oturen att migränen oftast kommer på kvällskvisten. Men känner mig väldigt konstig och luddig i huvudet dagen efter.
Får nog svar nästa vecka någon gång.

Det här med att träna
är ju ett meck... Önskar verkligen att jag tyckte det var ännu roligare. Inte för att jag hatar att träna, det är skönt när man väl ÄR på gymet. Men att ta sig dit är ju sjukt jobbigt. Idag sprang jag istället. Blir att springa eller ta en power walk om jag ska jobba lite senare på dagen. Slutar jag skapligt på jobbet tränar jag efter jobbet.
Men idag gick det inget bra att springa. Fick stanna lite då och då och gå istället. Men jag kämpar på! Beach 2034, here I come!!

Ska duscha, äta och handla. Sen bär det av till jobbet. Tur och retur till Kalmar. Hemma vid 22 :/
Imorgon får jag åka fjärr igen! Lp - Cst - M sova M - Lp =)
Linköping, Stockholm, Malmö (sova i Malmö), hem till Linköping igen. Sköj!!

Hej!

Gott Nytt År!!

Kategori: Allmänt

Då är vi framme vid 2012! Hoppas att året kommer bli ett riktigt bra år, men det blir vad man gör det till. Så jag ska göra mitt nya år till ett bra år! Allt kan man förstårs inte styra över men jag ska försöka tänka positivt =)

Julafton firades först hos Robbans mamma med hans moster och morfar. Åt god mat och tittade givetvis på Kalle och hans vänner. Efter Kalle och lite fika bar det av till mamma och Uffe. Där var Uffes söner med respektive plus barn, brorsan och Engla. Fick även där en massa god mat och fika =)
Tomten kom på riktigt denna jul! Vi har inte haft tomte sen Jeppe och jag var små, och nu är Engla och Leo så pass stora att tomten kunde komma och hälsa på, och lämna paket! Lite läskigt i början tyckte de små men sen blev det bara spännande. Så mysigt att se!!

På juldagen åkte jag, Robban och Jeppe
till Valdermasrvik för att fira med faster, pappa, farmor, kusiner osv! Alltid lika trevligt att vara där! Åt mat, fika och pratade. Dock var vi tvungna att åka hem lite tidigare än planerat.
De ringde från vårat Trafikkontor och frågade om jag kunde tänka mig att jobba upp till Åre på kvällen. Va tvungen att tänka ett par minuter, kom lite som en chock ;) Men jag tackade ja och vi packade ihop oss och åkte hem.
Byta om och åka iväg till jobbet.
Dock skulle stormen Dagmar komma in uppåt i landet så vi skulle få stå i Gävle med tåget tills klockan 8.00 på morgonen och vara framme i Åre vid 14.00 istället för 8.00 (tror jag det var)
Men stormen var den värsta på 30 år så vi kom inte längre än till Gävle. Bussar fick beställas till resenärerna som skulle vidare, och bussar beställdes till resenärer som skulle hem från Storlien-Åre mm.
Vi stod i Gävle i nästan 23 timmar.
Det var en väldigt jobbig resa eftersom man inte kunde sova ordentligt. Egentligen har personalen rätt till en egen kupé när det är dags att sova, men det var fullt så vi tjejer delade på en, och grabbarna hade två kupéer tror jag. Vi var rätt många på tåget eftersom man måste jobba i skift.
Men det gick bra hem när väl resenärerna kom. En fyllegubbe som vägrade betala och var otrevlig fick polisen hämta i Nyköping, annars gick allt bra.
1 ½ timma sena till Linköping. Kom hem klockan halv fyra på morgonen. Skjutsade hem ett par kollergor sen ta en dusch och däcka i sängen.
Även fast det kan bli väldigt struligt på jobbet så tycket jag att vi kollegor kan samarbeta. Ingen som blir sur utan man bara gör det bästa av situationen. Bra arbetsplats =)

Har haft grym beslutsångest
gällande nyår. Skulle vilja ha delat mig på tre, men det går ju inte... Hade velat fira med Jenn, Angie, Sandra och Robban.
Robban hade övernattning i Malmö, Jenn skulle till Klockrike och Sandra och Angie skulle vara i Norrköping. Fick bli Malmö.
Jobbade till 15:40 sen tog jag tåget 15:55 till Malmö. Robban mötte mig på perrongen och sen gick vi till hotellet. Duscha, sminka och på med kläder. Sen gick vi ner till hans mamma och hennes kille som även bodde på samma hotell.
Mycket var stängt i Malmö, men vi hittde ett litet ställe som hette Gozzip som vi åt på. Maten var god, men priset var dyrt! Inte så mycket att välja på. Vi hade trevligt och åt och drack lite.
På tolvslaget gick vi ut och var vid Casinot när det small en massa raketer. Flög även hur många rispåsar som helst i luften! Vet inte vad det heter med någon slags rispåse..
Efter ha stått ute ett tag och raketerna tunnats ut gick vi till hotellet igen och somnade väldigt fort!

En sak som är så otroligt orättvis är att jag blir bakfull på typ ingenting. Jag drack ett glas bubbel, ett glas vin, en cider och sedan Asti Cinzano på tolvslaget. Och jag mår skit dagen efter. Det är inte rättvist! Vi hade ju ätit och innan jag la mig åt jag en banan och drack vatten.. suck...
Det värsta var att bafyllan övergick till värsta migränen någonsin! Ont i huvudet hela vägen hem från Malmö. När vi kom hem la jag mig i sängen och nästan tjöt för jag inte visste var jag skulle ta vägen för det gjorde så ont.. Jag kräks inte, men mår väldigt illa. Fick ta en huvudvärkstablett som jag fått på recept, men det ända som hjälper är att sova. Idag mår jag bättre, men känner mig luddig i huvudet. Ska jobba sen så jag hoppas det inte kommer tillbaka.
Ska på datortomografi den 12 januari, så då får vi se om de hittar något konstigt..

Nyårslöften? Jo, det har jag.
* Ta tag i saker direkt istället för att skjuta upp det.
* Höra av mig till min vänner mer.
* Träna förstårs (konstant nyårslöfte år efter år efter år efter....)
* Försöka ha bättre ordning hemma. Då trivs man bättre med allt.
* Slänga onödiga ting. Papper, saker man inte använder mm.
* Ta hand om mig själv.

Så många nyårslöften har jag aldrig haft. Men det är ju bara sånt i livet som man ska göra för att må bättre. Får man in allt i rutin vore det enklaste.
Träna säger man ju jämt. Jag ska inte tvinga mig själv till gymet, för då kommer jag bara tyckte att det är jobbigt. Ska gå dit när jag vill och har lust. Eller så får Robban sluta laga god mat.. =P

Nu ska jag fixa lite här hemma innan jag börjar jobba. Ett till nyårslöfte kanske är att skippa datorn lite mer ;)


Gott Nytt 2012 på Er som läser!!!