moongirl

Åre 2015

Kategori: Allmänt

Jo, vi var ju på en tripp till Åre för ca tre veckor sedan. Robbans mamma fyllde år och ville att vi skulle fira tillsammans. Måste erkänna att jag var skeptisk till att släpa med en liten bebis på tåget upp och hem. Men det gick kalasbra.
Vi (Mona, Björn, Robban, jag och Elvira) åkte den 7/1 (onsdag) ca kl 20:00. 
På med sjuttioelva väskor, barnvagn och oss själva och sen iväg! Satte oss i kupén en stund och gick sedan till restaurangvagnen för att äta och dricka. Jag gick tillbaka till kupén före de andra och nattade Elvira vid 23 ungefär. Hon sov till klockan fem, vaknade och ville ha mat men somnade om igen. Vi var framme i Åre runt åtta på morgonen.
 
Torsdag: Vi skulle bo på Holiday Club. Rummen var inte färdigstädade så vi satt och slappade i lobbyn en stund. Efter det gick jag och Robban till simhallen (som ligger på hotellet) och plaskade ett tag.
 
Givetvis när man är i Åre måste man gå på After-Ski! Och givetvis var jag skeptisk även till detta då för lillfis eftersom det är så hög volym och väldigt stojigt. Men de lånade ut hörselkåpor och Elvira tyckte det verkade väldigt spännande, ända tills hon somnade i famnen på mig ;)
Vi var på Verandan (f.d. Dippan) och Ständut Blakk uppträdde. Vi har sett de förr i Åre och de är grymma på After-Ski!
 
Fredag: Började dagen med möte om andelslägenhet i Åre. Skulle ta 90 min, tog tre timmar... Men i vilket fall behövde vi inte betala fullpris för hotellrummen om vi gick på det ;)
På kvällen var vi på Fjällpuben. En restaurang i Åre by som vi fått rekommendationer om att gå till av plastsyster Sofia.
Jag åt fjällröding och den var galet god! De andra var mycket nöjda med vad de åt också. Kan starkt rekommenderas!
 
Lördag: Monas födelsedag. Upp på morgonkvisten (eller ptjaa, typ nio?!) och sjunga "jag må hon leva..." Lät säkert bedårande!
Som present fick Mona och Björn se Wallmans dinnershow på kvällen. Tydligen väldigt lyckat :) Vi hade sagt till i receptionen att Mona fyllde år så de hade uppträtt med Mauro Scocco - Sara (kom ut ikväll) fast istället bytt ut Sara mot Mona :)
 
På em tog jag och Robban med Elvira till badhuset och plaskade runt i babypoolen en stund. Det uppskattades av den lilla! Hon älskar att bada.
Medans de var och roade sig på Wallmans gick jag och Robban ut i snöstormen för att äta pizza på Wersen´s. Också ett bra ställe. Förresten vet jag inget dåligt matställe i Åre. Det har jag inte träffat på än!
Det var iaf gott och Elvira sov så snällt hela tiden. Trött från simhallen förmodligen.
 
Söndag: Vi checkade ut klockan tolv och tåget hem gick inte förens vid 16 så vi tog en sväng i Åre och kollade läget. Sen åt vi på Oleary´s på hotellet tror jag. Allt kommer jag inte på just nu som vi gjorde så jag har säkert missat något. Vet att vi bowlade med men kommer inte ihåg vilken dag. Jaja mycket han vi med!
 
Robban och jag hade tagit med oss snowboardsen med så en eftermiddag åkte vi några timmar. Kommer inte ihåg vilken dag. Men vi lämnade iaf en mätt Elvira hos farmor Mona och drog iväg.
Det var jätteskumt att åka! Har inte åkt på två år så jag trodde faktiskt att det skulle gå sämre än vad det gjorde. Första åket var ju en total katastrof men det får man la räkna med. Några snygga vurpor fick jag till också så lite blåslagen, men så är det! Robban lyckades med en vurpa men annars höll han sig på benan och var frisk för en gångs skull i Åre!
 
Ja det var nog i princip hela resan!
Det var mycket trevligt på tåget hem. Fick bli pannkakor i restaurangvagnen och lite babbel med personalen. När jag åker det tåget så saknar jag att jobba där! Men känns ändå som det räcker med Kustpilen, men man vet aldrig!
 
Finns hur mycket som helst att skriva om resan men nu ska jag sluta. Jag började för flera timmar sedan men ett och annat har ju kommit emellan.. ;)
En Elvira sover i sin säng och Robban i badet... Jag då? Det är väl snart dags att krypa ner.. Klockan närmar sig ju 21... ! ;)

6 månader och läkarkontroll

Kategori: Allmänt

Igår fyllde lillfis 6 månader. Grattis! Tiden går fort, men det blir bara roligare och roligare. De är söta som minibebisar men ju mer rörlig hon blir desto roligare blir det. Men samtidigt mer jobbigt eftersom man måste ha mer koll på vad hon styr med. Men det hör ju till!
 
Var på BVC på kontroll och läkarbesök idag.
Hon är en väldigt aktiv liten bebis så hon har inte gått upp så mycket i vikt, ca 200g på en månad. Hon äter som hon ska men gör av med desto mer. Så nu blir det mer gröt på kvällarna och snart puréer till lunch.
Annars såg att jättebra ut. Skönt :)
Det är dags att börja fasa ut amningen. Det är ju meningen att jag ska återgå till jobbet snart så Robban får vara hemma. Men tanken är att jag ska vara hemma i sommar igen sen. Dagis kommer hon inte börja på förens om ett år. Inget är väl helt hugget i sten så vi får se hur det blir.
 
Just nu "kryper" Elvira omkring på golvet med Robban. Svårt att förklara men hon lixom kryphasar sig fram. Står på alla fyra men kliver inte fram utan mer lägger sig/ramlar framåt :) Söt är hon i vilket fall! :D
 
Vi var på semester i Åre med för ett par veckor sedan, men det skriver jag om nästa gång.
 
Ska väl pallra mig iväg och träna snart kanske... Väldigt kanske på den.. Ett danspass och pass har jag inte gått på på kanske ett år eller så. Men nån gång måste jag ju komma igång igen! :)
 
Svejs!

Besök hos naprapaten

Kategori: Allmänt

var det dags för ett besök hos naprapaten igen. Sist jag var där var i april, maj någon gång.
Och det är antagligen samma smärta som sist. Början till nackspärr typ. Väldigt stelt och det gör skitont.. Är inte ett fan av att proppa i mig tabletter heller, så jag har nästan hellre ont.. Men i förrgårkväll bokade jag en tid hos en naprapat på Hälsocompaniet för jag kände att det inte kommer att gå över. Igår var jag där och det värsta jag vet är när de ska knäcka mig! Men försöker slappna av så gott det går.
Idag känns det något bättre, men har ju ätit panodil och så är det riskudden och jag.
När jag var hos naprapaten förra gången så gick det över efter ett par dagar så jag hoppas på samma tur denna gång. Det är ju inte billigt att gå dit men så värt det!
Visst att man inte ska bära eller så men har man ett litet spädbarn är det inte det lättaste att låta bli. Hon ska ju ammas också och då sitter man ju heltokigt känner jag nu.
 
Sover ju som en kratta i vanliga fall och det blev ju inte bättre med ond nacke på det. Så typiskt, Elvira somnade innan 22 igår och ville inte ha mat förens 04. Hade varit en dröm att få sova så länge..
Men hoppas hon somnar tidigt ikväll igen. Hon däckade på golvet nu efter att ha lekt i babygymet så det är väl dags att väcka henne om en stund. Känns skittaskigt men jag orkar inte vara uppe till tolv varje kväll. Dock så har ju inte femmånaders bebisar någon dygnsrytm än, men snart kommer de att få det och då vill man helst att hon ska somna en aning tidigare...
 
Har varit sånt tråkigt väder med så man vaknar ju aldrig till och är trött hela tiden. Lite sol idag som tur var så Robban och jag tog en sväng med barnvagnen. Han fick köra mestadels eftersom det blir en sån monoton rörelse. Fick gå och svänga med armarna istället ;)
 
Nu ska riskudden och jag sitta ner och njuta av att Elvira sover en stund till. Sen blir hon piggelin och då blir det ingen lugn stund!
 
hmpf.. Där vaknade hon...