moongirl

Mammammammamamaammm

Kategori: Allmänt

Ja, det är jag det! För några dagar sedan började Elvira med "ammamammamamman" typ så. Himla gulligt! Och tydligen gör hon bara så när jag är hemma så jag antar att hon menar mig ❤️ Hon har sagt "mamma" men har väl inte full koll på vad hon egentligen menar. Robban sa "säg pappa" och han fick "app" till svar 😄
 
I förrgår natt ville hon inte sova. Hon vaknade vid  halv tolv och skrek. Tog upp henne och gick några rundor i lägenheten men ingen ändring.  Gjorde tillslut mat, även fast hon aldrig brukar äta så tidigt. Fick i sig ca 100 ml ersättning och somnade om. Skönt! Tänkte jag och somnade om med. Vaknade strax efter halv två av en ledsen Elvira som skrek och grät om vartannat. Kändes inte alls bra. Hon brukar ju aldrig vara såhär på nätterna! Tog väl ett par timmar så somnade hon äntligen om igen. 
På morgonkvisten hade hon tydligen fisit väldigt mycket så antagligen hade hon väldigt ont i magen helt enkelt. Tror det berodde på oljan vi har i hennes mat så bums bort med den och hon har inte skrikit mer. 
Man får många tankar om att springa upp till US. Det är ju så nära. 
Är ju inte van att hon skriker och är tröstlös. Hon är ju en sån snäll sak som inte skriker så jättemycket i onödan. 
 
Extra olja har vi i maten för att hon ska gå upp lite mera i vikt. Hon är 66cm lång och väger 7,240kg. Inte för liten men ändå under medel så lite extra fett är bra. Hon är ju typ aldrig still så det är ju inte så konstigt att hon förbrukar kalorier på löpande band! Lilla fisungen 😊
 
Dags att sova! Gonatt!

Överraskning på dubbeldans

Kategori: Allmänt

Förra helgen var det "dubbeldans" i Ljungsbro. Då spelar Wretaz och Icaros. Och i år var det sista gången Robbans pappa var med och spelade. Så vad passade inte bättre än att hans söner samlade ihop sig plus jag och Fia och lite kompisar för att dra till Ljungsbro för att överraska Janne?! :D 
Vi köpte med oss smörgåstårta och drog på oss dansskorna och åkte dit. Viss mängd alkohol krävdes för att bugga loss. Dock körde jag och Fia, men vi kan dansa ändå! ;)
Men ALLA dansade faktiskt! Riktigt skoj. Och det är jag helt säker på att Janne tyckte också! 
 
Lilla Elvira fick sova borta utan föräldrar för första gången. Hon fick vara hos mamma och det gick rätt bra. Var lite kinkig på natten och sov hellre hos mamma än egen säng. 
 
Trodde att jag skulle sova kanon utan barn. Men oj vad fel jag hade! Vaknade på natten för att jag hade ont i axeln, sen igen då jag hade ont i huvudet och en gång till bara för att jag var övertrött eller något. Mådde jättedåligt dagen efter och även fast jag inte drack alkohol kände jag mig så sjuuukt bakis. Inte van att vara uppe sent och flänga runt. 
Men det var det värt ändå! Dansa är alltid skoj! Och vilken tur att Robban fick buggkurs av Janne i 30års present 😄

Tillbaka på jobbet på riktigt

Kategori: Allmänt

har jag jobbat tre dagar denna vecka och det känns bra! Saknar lillfis (och storfis med såklart 😉) Men skönt att få vara social på ett annat sätt. Men så mysigt att komma hem när Elvira skrattar och kryper till mig när jag öppnar dörren. Riktig liten glädjespridare ❤️
Alla lösenord, utrop och stationer satt som ett smäck. Känns inte direkt som jag har varit borta i tio månader! 
På söndag jobbar jag till Oskarshamn för första gången. Vid tidtabellsskiftet i december 2014 så fick vi en ny rutt. Pendlar mellan Berga - Oskarshamn och så sover man i OH. Se om de har lyckats lägga en bra tur. 
 
 
Idag har vi fikat med Björn på stan. Sen gick vi runt Stångån en bit och sedan hem. Trevligt! 
Och nu ikväll gick jag på danspass på Friskis. Dans Fuego. Det var skoj men det märktes att man inte tränat ordentligt på länge. Har även sprungit ett par gånger i veckan med. Men måste definitivt springa varje vecka för att orka mer! Ganska logiskt... :)
 
Nu är det sovdags. Har vi tur sover Elvira hela natten. Hon vaknade inatt vid tre men hon fick nappen och lite klappar på kinden så somnade hon om. Dock vaknade hon strax efter fem, men det är ju inte mitt problem längre ;) Jag gick upp strax innan nio! 
 
Gonatt!