moongirl

Vaccinationen gick bra

Kategori: Allmänt

Lillfis vaccination i fredags gick bra. Trodde hon skulle skrika mer men hon är modig vår lilla tös!
Hon satt i mitt knä så jag kunde hålla fast henne. Känns elakt men det måste göras. Första sprutan var givetvis inte rolig, men gick bra. Andra sprutan var ännu mindre rolig och gjorde ondare, men gick bra. Hon fick nappen och en leksak och tröst ifrån mamma och pappa. Mest från mamma eftersom pappa Robert filmade allt istället ;)
Skrek så hon glömde bort att andas nästan men bara en liten stund. Så nu dröjer det innan hon får spruta igen. Nästa gång vid 12 månader tror jag det var.
 
 Litet plåster på liten tjej.

 
Snart dags för jul igen. Bara fyra dagar kvar och som vanligt är inte alla julklappar inhandlade. Samma sak varje år! Att man aldrig lär sig..
Funderar på att springa ner på stan imorgon en sväng. Robban jobbar sista passet för i år idag, och sen är han ledig till typ 13 januari eller vad det nu var. Så jag kan lämna Elvira hemma med honom, om nu inte han behöver shoppa julklappar förstås. Han är ju lika seg som jag på det!
Vi ska iaf handla mat idag. Robban jobbar till 18 så jag tar en promenad ner till jobbet och så åker vi och handlar så allt är klart tills jul. Vi och typ halva Linköping lär väl vara på Maxi idag.
 
Vi ska fira jul hemma. Ska bli mysigt! Robbans mor, moster och morfar kommer hit och även min pappa och Lena.
På juldagen firar vi hos mamma och Uffe med Jeppe och Uffes söner med allas bihang! :) Ska bli väldigt trevligt det också!
 
Ha de fint!

Fem månader

Kategori: Allmänt

Grattis till Elvira som blir fem månader idag! Men det känns som vi har haft henne hur länge som helst.
Idag har jag fått upp ett och annat julpynt. Vi är extremt sena på julfronten och började julpynta för bara några dagar sedan. Fullt upp med den lilla och inte haft ork att ta tag i det. Men nu så! Nu har vi t o m gran! Som ska julpyntas också förstås.
 
Fem månader som sagt, och det innebär vaccination. Imorgon ska vi till BVC och få två otäcka sprutor. Så hemskt att se att de får så ont :/ De vet ju inte att det är för deras eget bästa.
Första vaccinationen gick bra. Hade Elvira i knät och hon satt och skrattade och var glad, sen fick hon sprutan i låret och skrek.. Men det gick ändå bra. Hon var inte helt otröstlig och fick bara lite feber på kvällen. Inget annat. Skönt! Hoppas det går lika bra imorgon.
 
Ikväll kommer Jeppe och Emma hit och grillar. Ska väl bara äta lite och ta det lugnt.
Fick ingen direkt sömn inatt.
Ëlvira somnade 22:45, vilket är typ rekord. Dock vaknade hon vid 01 och ville äta. Sen tog det ett tag innan hon kom till ro. Somnade om en stund och började böka runt i spjälsängen vid 4.30. Tog uppe vid 05 och mata henne. Sen kunde hon inte komma till ro alls. Fick gå runt med henne en stund, försökte lägga ner henne igen men det gick inte. Tog upp henne och vandrade runt lite i lägenheten. Sen la jag henne och mig själv i soffan och tillslut somnade hon och jag kunde få sova en timme eller så. Robban skulle till jobbet så ville inte att han skulle bli störd på natten så därför blev det soffan.
Hon ska få lite mera ersättning ikväll efter jag ammat henne sista gången, det kanske hjälper.
 
Robban la sig i badet för att vila och jag skulle lägga mig på soffan och vila med, men det gick inge bra alls.. Får julpynta lite istället. Sova får man göra en annan dag, eller ett annat decennium..
 
Hej!

Fötter är bra!

Kategori: Allmänt

Elvira har hittat sina fötter. Hennes huvudsakliga grej på skötbordet är att ligga på rygg och hålla i båda sina fötter :D Ser så sött ut! Dock inte så praktiskt när man ska byta blöja eller kläder.
Små och söta!
 
Hon har också börjat bita och dra i bröstvårtorna när hon ska äta. Vilket inte är så jäkla skönt precis! Fortsätter hon så byter jag till nappflaska ;)
Men det verkar som hon gör det om hon inte är tillräckligt hungrig, utan mer på bushumör. Så vi får se. Jag har ju bara tänkt amma i ett halvår och det är ungefär en månad kvar. Sen vet jag inte hur man gör när man ska fasa ut amningen. Tror inte det är några problem för henne att börja äta annat. Hon är väldigt intresserad av mat. Hittills har hon smakat på banan, päron, kiwi, apelsin, mannagrynsgröt, potatispuré, morotspuré mm. Kiwi var ganska surt men resten gillar hon.
 
Väntar på att snickaren ska komma. Lite grejer att fixa från andraårs besiktningen. Han ringde klockan 08 i morse. Fixade lite och skulle återkomma. Nu är klockan 15:16 och jag har inte sett röken av honom... Hantverkare...
Hade tänkt åka till mamma en sväng. Robban började jobba 9:30 och kommer inte hem förens imorgonbitti.
Hade även tänkt pyssla i lägenheten men har inte orkat och så känns det bara som man sitter och väntar och väntar på att snickaren ska komma...
 
Ajaaa... Ska skicka iväg ett mail till NCC på några fler klagomål på lägenheten.. Tar fan aldrig slut...