moongirl

Rutiner, rutiner, rutiner...

Kategori: Allmänt

Kan börja med att skriva att vi iallafall inte kommer att byta tillbaka till spjälsäng.
Att kunna ligga bredvid henne när hon ska sova är så mycket bättre än att gå omkring med henne eller att hon skriker för att hon inte vill vara själv i spjälsängen.
Men hon sover/somnar fortfarande oroligt. Det är aldrig samma preocess när man ska lägga henne.
Antingen, som ikväll, är hon pigg/över trött och somnar inte förens 20:45. Eller somnar hon efter välling direkt. Eller så ligger man en stund bredvid. Eller så måste man tillslut lyfta upp henne och gå omkring för hon kommer inte till ro.
 
Hon kommer självmant in till oss på natten nu. I början var hon ledsen och vi var tvungna att hämta henne. Både för- och nackdelar med att hon lär sig själv. Nackdel är att hon kommer in alldeles för tidigt. Vi har knappt hunnit somna när hon traskar in och då går jag in med henne igen till sig. Hon kommer in senare igen sen, vilket inte gör lika mycket eftersom vi fått några timmar ostörd sömn. Och en till nackdel är att hon kan komma in och inte vilja sova. Då far hon omkring i sängen så man måste plocka upp henne och vagga henne till sömns (Å andra sidan så måste jag ju ändå gå upp vilken säng hon än sover i).
Fördel är att vi slipper hämta henne. Hon kommer in till oss och somnar direkt utan ett pip. Just så gjorde hon natten som var. Då funkar det kalas. (Antar att det kommer bli en sällsynt upplevelse...
Får se hur denna natt blir.
 
För någon vecka sedan skulle jag införa lite nya rutiner. Att alltid gå upp kl 7, vare sig hon är vaken eller ej. Då får man lugnt väcka henne på ett snällt sätt. Och att vara ute med henne efter lunchen. Jag har oftast varit ute med henne innan lunch och är vi sedan inne resten av dagen blir man väl aldrig riktigt trött, eller trött på fel sätt.
Men givetvis när jag skulle börja med det så fick hon feber. Då rubbas varenda liten rutin och det tar tid att återgå till dem. Samt att jag ska orka gå upp kl 7 varje morgon med.
Men nu ska jag börja ta tag i det igen.
Får hon rutin på uppvaknandet så kanske hela dagen blir bra. Just nu ser det ut såhär:
 
Kl: 7 - Vakna till och gå upp
Kl: ca 7,30 - grötdags
Kl: ca 9 - frukt
Kl: 11 - mat
Kl: 12-13 ska Elvira helst sova. Den varierar men oftast somnar hon innan 12, vilket är bra!
Kl: 14 - mellis
Kl: 17 - kvällsmat
Kl: ca 19, 19:30 - välling och godnatt! Men ja, som ni märkt så varierar ju det ganska mycket. Dock vill hon i princip alltid ha välling men sömnen är väääldigt varierande.
 
Så är läget för tillfället!
 
Bäst att lägga sig innan lillskrutt kommer och gosar ner sig (och somnar?!)
Kommentera inlägget här: