moongirl

Ingen duktig bloggare!

Kategori: Allmänt

Då var det alltså 9 mån. och 2 veckor sedan jag skrev i min blogg. Jag har glömt bort att jag hade en blogg, men nu när jag läser andras bloggar kom jag på att jag visst hade en =)
Har ju inte så mycket för mig om dagarna eftersom jag har råkat skadat mitt knä.. igen!
I söndags skulle Sebbe, Linn och Tindra komma hit och äta tacos med oss klockan 18. Danne och jag hade inte så mycket för oss så då tänkte vi att vi kör en pingis omgång!
Sagt och gjort.. Danne slår en boll till vänster och den bestämde jag mig för att ta. .Mycket dumt visade de sig.. Känner hur knät hoppar ur led, för att sekunden efter hoppa tillbaka igen. Jag ramlar och ligger på golvet och skriker "Aj, mitt knä!!!", cirka hundra gånger.. Kan inte beskriva den smärtan som jag hade just då.. Så enormt ont!! Hade smärtan suttit i längre hade jag nog tuppat av. Danne försöker att tröst mig. Försöker att sätta mig upp. Är i chocktillstånd och kan inget annat än gråta.. Tillslut hasar Danne in mig på soffan, hämtar bandage och is. Blev lite bättre.
Sen kommer Linn, Sebb och Tindra. Dom får fixa med maten medans jag kyler ner mitt knä..
På måndagsmorgonen ringer jag sjukvårdsupplysningen och frågar vad jag ska ta mig till och dom tycker att jag ska åka till vårdcentralen. Ringer dit och får en tid 10:15. Danne kommer och hämtar mig och så åker vi dit.
Läkaren skickar mig till röntgen på sjukhuset så det är bara att pallra sig dit. Där får jag vänta ca 20 min på att få komma in. Stapplar mig efter läkaren som ska röntga mig.. Får vänta på svaren ca 1 timma, och får gå till akuten och vänta på att få komma till en annan läkare. Får väl vänta nästan två timmar. Följer med en sköterska som tar mig till ett rum där jag får vänta på läkaren, som kommer efter ca 15 min. En trevlig AT-läkare klämmer och känner lite på benet men vet inte riktigt vad hon ska göra så hon säger att hon ska fråga en annan läkare. Hon är borta i en timma! Jag frös som tusan.. Äntligen kommer hon tillbaka med en leg- läkare som kommer fram till att det bästa vore att tömma knät på vätska.
När dom skickar in sköterskan igen för att tvätta benet så hör hon att det piper utanför och hon försvinner ut. Jag är lagom glad att alla försvinner hela tiden... Börjar bli skapligt irriterad...
Hon kommer tillbaka och berättar att det har hänt en trafikolycka och att jag kanske får vänta en timma till... Gladare än mig är det svårt att vara.... Så jag sitter och läser tidningar som hon hämtade åt mig..
Sköterskan kommer tillbaka efter ca 30min och tvättar benet för nu ska det tusan hända nått!
AT-läkaren och leg- läkaren kommer igen. Nu ska dom tömma knät på vätska äntligen...
Den legitimerade läkaren säger att AT-läkaren ska få göra detta. Och detta blir första gången för henne. Hon frågade mig om det gick bra och jag ska "Ja det går bra, nångång måste ju vara den första". Måste ju erkänna att jag blev himla nervös....
Kunde få bedövning men det skulle inte hjälpa så vi kör på utan! Hon sticker in sprutan i knät, känns lite konstigt och gör ganska ont. Sen drar hon ut 1 ½dl blod ur knät. Inte konstigt att det var svullet.
"Finns det inget fett i blodet så tyder det på att skelettet är helt" säger hon och vid första anblick ser hon inget fett i blodet.. Men sköterskan upptäcker allt att det är lite grann..
Men inget mer dom kan göra för mig så jag får stappla ut och ringa efter Danne som får hämta mig och då är klockan 16:30.
Så nu är jag sjukskriven i två veckor, tills 3/11.
Ska på återkoll om ca två veckor. Jag ska försöka att stödja på benet så mycket jag kan och vad som känns bra... Jag vet inte alls vad som känns bra.

Jag kunde lika gärna ha skriviet en novell! Märks att jag inte har skrivit på länge..

Händer dessvärre ganska mycket i helgen som jag inte har lust med just nu.. Ikväll är det personalfest. Vet inte vad vi ska göra men jag kan iaf vara med på allt..  Danne får skjussa o hämta mig...
Imorgon ska det bli överraskningsfest. Känns sådär att vara nykter hela kvällen.. Får försöka att köra bil så ja tar mig hem eller nått...
På söndag fyller Tindra år så vi är bjudna på barnkalas. Dannes kusiner från sthlm kommer ner hit eftersom deras farmor fyller och då ska vi dit och träffa dom också.

Blir mycket, får se hur mkt man orkar med..

Nu ska jag sluta för det blev för tok för lång.. =)

Ska väl försöka o skriva lite mindre oftare.. =)

Bye!

KOMMENTARER:

  • Lollo säger:
    2008-10-28 | 15:41:17
    Bloggadress: http://keelone.blogg.se/

    Äntligen! Ja som har väntat så länge på att du ska blogg =) hehe! kram

Kommentera inlägget här: